S’ha mort Pere-Enric Barreda, professor, investigador, cronista de Benassal i membre fundador d’El Pont

Aquesta vesprada hem pogut saber que Pere-Enric Barreda ens ha deixat. Així ho comunicava fa unes hores l’Ajuntament de Benassal, localitat de la qual Barreda n’era cronista oficial. El Pont Cooperativa de Lletres vol mostrar el seu condol a la família de Pere-Enric, que va ser membre fundador de l’entitat i soci actiu.

pere_enric_barredaTal com informa aquest vespre Vilaweb, Barreda era professor i investigador a l’Institut de Recerca en Cultures Medievals de la Universitat de Barcelona. Nascut a Benassal (Alt Maestrat) n’era cronista oficial de la localitat i un dels principals impulsors de la Fundació Carles Salvador i un gran especialista en l’obra i la vida de l’escriptor i gramàtic, peça clau de l’adaptació de la normativa fabriana al País Valencia.

Blocaire actiu de VilaWeb, amb el bloc Coses del Maestrat, de Barcelona, de Roma,… de tot, Barreda era un apassionat per la cultura i la llengua, amb uns coneixements vastíssims que explicava amb una gran amenitat. Encara no se sap la data del soterrar, que tindrà lloc a Benassal.

benassal
Pere-Enric Barreda explica als socis d’El Pont la importància de la figura de Carles Salvador,
durant l’aplec fundacional de l’entitat a Benassal, el 25 de setembre de 2010.