El Pont presenta a Vila-real l’«Any Estellés»

0 PRINCIPALEl dijous 28 de maig de 2013, a la Casa dels Mundina de Vila-real, poetes i escriptors d’El Pont Cooperativa de Lletres participaren en un recital de poemes de Vicent Andrés Estellés que va servir per presentar oficialment a Vila-real, de la mà del regidor de Normalització Lingüística i Tradicions, Pasqual Batalla, i el president de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, Ramon Ferrer, l’Any Vicent Andrés Estellés, amb el qual es commemora el 20é aniversari de la mort de l’escriptor valencià.

El Pont, cooperativa de lletres, va estar l’encarregada de posar la veu a aquest recital amb poemes d’Estellés, intervengueren:

Joan Andrés Sorribes: “Els amants” (Llibre de Meravelles), “Res no m’agrada tant” (Horacianes), “El Poema” (Sonata a Isabel).

Antoni Pitarch: “Vila-real, la Plana Baixa” (Mural del País Valencià,II), “Ombra del vent, dels averanys” (Poema VI-I-, El Procés), “Propietats de la pena” (Llibre de Meravelles).

Susanna Lliberós: “Ègloga III” (Primer Llibre de les Èglogues); “Torne en l’hivern al meu jo més profund” (La Nit), “Testament mural” (Llibre de meravelles).

Vicent Jaume Almela: “Cançó de la rosa de paper” (Taula parada), “L’absència” (Festes llunyanes), “Goig del carrer” (Ciutat a cau d’orella).

Manel Pitarch: “No em deixes mai, pensament de la mort (nit), “I bé” (La clau que obri tots els panys) “Cantata inicial del País Valencià” (Mural del País Valencià I).

Vicent Usó: “Hi ha l’aladre, groguenc, amb una grogor d’os” (Hotel París), “Potser ha mort algú en el llit on em gite” (Hotel París), “Madrigal d’Abril” (Tractat de les maduixes).

En acabar el recital, l’Acadèmic Josep Palomero, comissari de l’exposició “Vicent Andrés Estellés, cronista de records i d’esperances”, va fer una amena i interessant explicació de les diferents etapes del transcórrer del poeta de Burjassot.

18 15 14 13 12 11 10 (1) 9 8A 8 7 6 5 4 3 2