Tercera edició de “Literatura en veu alta”, signatures i presentacions a la Fira del Llibre de Castelló

principal

El dilluns 29 d’abril de 2013 visitàvem novament la plaça de Santa Clara, en aquesta ocasió per retre homenatge poètic als escriptors dels quals celebrem any commemoratiu: Vicent Andrés Estellés (20é aniversari del seu traspàs), Salvador Espriu (centenari del naixement), Baltasar Rosselló-Pòrcel (centenari del naixement i 75é aniversari de la mort) i Joan B. Campos Cruañes, company a qui dedicàvem un entranyable record per la seua pèrdua recent. Tot l’acte estava emmarcat en la participació d’El Pont Cooperativa de Lletres a la XXIX Fira del Llibre de Castelló, amb en les veus dels seus escriptors i escriptores: Toni Pitarch, Reis Lliberós, Manel Pitarch, Joan Andrés Sorribes i Vicent Jaume Almela. La lectura també va comptar amb les intervencions dels joves Sònia Almela (IES Penyagolosa), Xavier Olivares i Francisco Jiménez (IES Miquel Peris del Grau de Castelló) i l’acompanyament musical a la guitarra de Pau Prades (IES Penyagolosa).  Aquesta interacció literària amb estudiants de secundària i batxillerat, que propicia l’apropament dels joves a l’àmbit de la cultura i les lletres, és un dels objectius d’El Pont, sensible a la incorporació de noves veus per a la nostra literatura, en tots els seus vessants.

La presentàció de l’acte va estar a càrrec del catedràtic de la Universitat Jaume I de Castelló i membre d’El Pont, Lluís Meseguer, qui va fer un interessant recorregut per l’obra d’Estellés, Espriu i Rosselló-Pòrcel, al temps que va va glossar la figura dels homenatjats i va reivindicar la importància de la seua  literatura.

A continuació començà la lectura dels poemes amb el següent ordre i lectures:

Toni Pitarch, “El Procés”, “Propietats de la pena”, i Sònia Almela Añón (IES Penyagolosa), “Cançó de la rosa de paper”, dedicaren les seues lectures a Vicent Andrés Estellés. Reis Lliberós, “Llibre de Sinera”, “Les paraules callmoses” i Francisco Jiménez (IES Miquel Peris),  “Cançó del matí encalmat”, van llegir en homenatge a Salvador Espriu. Manel Pitarch, “Inici de campana”, “Poques paraules surten”, “A Mallorca, durant la Guerra Civil” referia poemes de Baltasar Rosselló-Pòrcel. I per cloure l’acte de lectura, Joan Andrés Sorribes i Vicent Jaume Almela van dedicar un record emotiu i especial al company Joan Baptista Campos Cruañes.

SIGNATURES  Y PRESENTACIONS.

A la taula de signatures van escriure dedicatòries al públic els escriptors Pasqual Más ” Metròpoli”, Vicent Jaume Almela “Aromes de la Plana” i Vicent Pitarch “Viatge al país de Tombatossals” (il·lustrat per “Xipell”).

15a-taula 12a-grupo 11a-grupo 10-Vicent-Pitarch-individual 9-Vicent-Jaume-individual 8-Xavier-Olivares-individual 7-Joan-Andres-individual 6-Manel-individual 5-Francisco-individual 4-Reis-Lliberós-individual 3-Sonia-Almela-individual 2-Toni-Pitarch-individual 1-meseguer-individual

0
    0
    La teua cistella
    El carret és buitTornar a la botiga