Metralla. Pasqual Mas

Títol: Metralla
Autor: Pasqual Mas i Carles Abad
Any: 2011, 2016
Llicència: CC BY-NC-ND 4.0 Internacional
Enllaç de descàrrega: metralla.pdf

“Metralla” és una exposició basada en el poemari d’haikus d’inspiració crítica bèl·lica escrit per Pasqual Mas (Almassora, 1961) i il·lustrat per Carles Abad (Vila-real, 1959). El poemari Metralla, amb 50 poemes i diversos gravats, va ser publicat en edició d’artista de gran format i relligat manual per Edicions Amirac a Vila-real l’any 2011.

La temàtica dels haikus de Metralla correspon a la d’una mirada de ràbia continguda davant les guerres, totes les guerres, que encara avui constitueixen la vergonya de l’ésser humà. Tanmateix, les pintures i les il·lustracions han estat focalitzades en la nostra guerra incivil, la nostra ferida més sagnant.